Afgelopen vrijdag speelden D2, D3 en D4 weer hun thuiswedstrijden in de topsporthal. Dames 2 moest tegen Krathos uit Hoogezand die net een plekje hoger stonden in de competitie. Dames-2-Krathos-6Twee teams van vergelijkbaar niveau dus. D2 begon goed en wist de eerste set degelijk binnen te halen. Daarna begon het beter te draaien aan de andere kant en werden 2 sets achter elkaar verloren. Bij 2-1 achterstand in sets beten onze dames zich vast en wisten toch wel overtuigend de partij winnend af te sluiten.

D3 en D4 hadden allebei de studenten van Donitas op bezoek. D3 staat net boven Donitas in de competitie dus het zou mooi zijn hier een overwinning uit te halen. Het team heeft echter last van wat blessures dus niet iedereen was vol inzetbaar. Het werd stuivertje wisselen: set voor Impala, set voor Donitas, set voor Impala, set voor Donitas. In de laatste set lukt het helaas niet dit door te zetten en de fanatieke studenten gingen er met de laatste set vandoor.

Ondertussen werd er nog steeds gespeeld op veld 4, want daar was onze dames 4 met een superspannende marathonpartij bezig. De eerste 2 sets van deze wedstrijd werd het 19-25 en 25-22 dus de stand was gelijk. Heel ongelukkig kreeg Lena, spelverdeelster van Impala, een bal hard tegen haar hoofd geslagen. Een echte 2e spelverdeler was er eigenlijk niet, maar Nienke pakte de uitdaging aan en schoof door naar deze positie. Dat was wat onwennig, maar iedereen ging er vol tegenaan om er uit te halen wat er in zat. Donitas gaf echter niet op en het werd superspannend. De derde set werd het 28-30 voor Donitas en in de 4e set 31-29 (!) voor Impala. Dus ook deze partij een 5e set. De toeschouwers begonnen steeds harder aan te moedigen en in deze laatste set pakten onze dames een kleine voorsprong en gaven hem niet meer uit handen, een verdiende 3-2 overwinning dus! Gefeliciteerd!

Dames-4-Donitas-3

 

Alle andere teams speelden uit dit weekend en Heren 1 en ook sommige hadden ook een weekend vrij. Dames 5 haalde een klinkende 4-0 overwinning op Annen en staat nu op een mooie derde plek.

Dames 1 speelde een belangrijke wedstrijd tegen Animo ‚Äô68 uit Assen, een team met veel ervaren ex-Sudosa speelsters en een geduchte tegenstander. De afgelopen wedstrijden zat D1 weer in een goede flow, dus dit kon een mooie wedstrijd worden. De eerste 2 sets wist Impala steeds een voorsprong te nemen, maar rond de 20 punten kwam Animo dan weer terug en zo werd het 2-0 achter! In de derde set wisten onze meiden het echter om te draaien en met een paar harde klappen op 24-24 werd het 24-26 voor Impala. De 4e set werd opnieuw een mooie set, beide teams gingen er vol voor. De scheidsrechters hadden af en toe wat moeite alles bij te benen, en er ontstond wat irritatie langs de kant met een coach die zijn emoties niet onder controle kon houden. Dit resulteerde in een gele kaart voor onze coach (ja, zo gaat dat somsūüėä) maar de vastberadenheid van het team werd alleen maar groter. En ook deze 4e set wist Impala met 25-21 binnen te slepen. Dit voelde eigenlijk al als een overwinning, maar de 5e set moest nog komen.
Dames-1-Animo-7
Het was helemaal mooi geweest als we die set ook nog hadden binnen kunnen slepen, maar met 15-11 ging Animo hier toch mee vandoor. Dames 1 staat nu op de 6e plek in de 3e divisie met maar 4 punten achterstand op nummer 3 maar ook maar 6 punten voorsprong op nr 10. Het zit allemaal dicht bij elkaar in deze poule.

Komend weekend zijn er bijna geen wedstrijden want dan is het voorjaarsvakantie maar zaterdag de 15e is het ook NOJK! Ons A en C team zitten in deze halve finales en gaan mooie wedstrijden spelen in Lemelerveld. Iedereen is welkom om te komen kijken en aanmoedigen!