Impala dames bekert verder! Heren delven onderspit.

 

De afgelopen week mochten Dames 1 en Heren 1 beiden aantreden voor de

1/8 finale in de Noordelijke Beker. Zover wij kunnen achterhalen is Impala nog niet eerder zo ver gekomen, dus al een heel mooi resultaat!

Maandag was eerst de beurt aan Dames 1. Zij mochten in de Topsporthal spelen tegen Smash Beilen Dames 1. Smash speelt derde divisie, maar heeft het daar wel erg moeilijk. Impala Dames 1 staat het hele seizoen al op een mooie 1e plek in de promotieklasse. Dus hier lagen kansen.

Dames 1 speelde vanaf het begin een degelijke pot, wist een voorsprong op te bouwen en gaf hem gewoon niet weg. Eerste set was binnen met 25-22. En daarna kwam Smash eigenlijk niet meer aan bod, met 25-12 en

25-18 wisten onze dames vrij eenvoudig een 3-0 overwinnen binnen te slepen!

 

De heren moesten woensdagavond in de Oldenoert tegen HeVoC uit Heerenveen, ook in de gewone competitie een tegenstander, en één die een stuk hoger in de ranglijst staat. Dat werd dus niet makkelijk. De eerste set startte Impala met goede servicedruk en de eerste set werd mooi gewonnen (25-19). Helaas lukte het daarna (ondanks het enthousiaste publiek!) niet meer dezelfde truk uit te halen en werden drie sets op rij verloren met 25-18, 25-19 en 25-17.

Dus de heren zijn uitgebekerd en de dames mogen weer een ronde verder!

 

De volgende tegenstander is Animo ’68 uit Assen, een ploeg die vorig jaar in de bekerfinale tegen Grijpskerk het onderspit delfde. Een mooie uitdaging dus voor onze dames. De wedstrijd zal opnieuw in Leek worden gespeeld, datum is nog niet bekend, maar iedereen is nu al uitgenodigd om onze meiden aan te komen moedigen!