Op 4 Januari was de eerste ronde van het NOJK. Onze meisjes A en C wisten knap een plekje in de halve finales te behalen! En dus gingen we op zaterdag 15 Februari al vroeg op weg naar Lemelerveld waar het A team om 9.45 de spits af moest bijten. Er waren 3 busjes geregeld, dus alle speelsters, coaches, en ook nog een paar fans konden relaxed op pad. Gelukkig kwamen er ook nog heel wat ouders zelf met de auto naar Lemelerveld om onze teams aan te moedigen en te genieten van de mooie wedstrijden.

In het A team zaten meiden uit D1,D2, D3, D4 en MA1, een mooie combinatie. Coaches waren oude bekenden: Henk en Renate. Hieronder een verslag van deze dag van de speelsters zelf😊:

Wat was het een dag! Veel lol gehad, lekker gespeeld, samengewerkt en veel winst. 07:45 vertrek bij de sporthal kregen we te horen. Daar gaan we dan op naar Lemelerveld. 09:45 onze eerste wedstrijd tegen jawel, Sudosa Desto MA. Wat een wedstrijd! Steeds zaten we er dichtbij en ook nog eens lekker in ons vel. Eerste set helaas 25-20 verloren. De 2e set net 25-23 verloren. Maar tevreden waren we zeker ✅ Next one was tegen Emmen’95 MA. Ook weer heerlijk gespeeld en een 2-0 winst! Veel gescoord en zelf dingen opgelost. We mochten gelijk vermoeid door tegen Lycurgus MA. Om kort door de bocht te zijn, hebben we die met een eindstand van 1-1 gespeeld. Prima dus! Na wat eten, drinken, rusten en een frisse neus door naar de 4e wedstrijd tegen Tornado MA! Spannende wedstrijd maar we hadden weer energie! 1e set gewonnen met 25-20 en de 2e set gewonnen met 25-18! Top dus 🤩

Dat betekende voor ons kruisfinale tegen de nummer 1 van poule B namelijk VC Sneek MA. Eerste set verloren met 25-15 helaaaaasss. 2e set winst! Met 21-25. 🤩Nu kwam het op de 3e set aan wie er naar de finale mocht. Lekker potje gespeeld maar toch helaas deze verloren met 15-6 🤭 We zijn ver gekomen en daar zijn we trots op! Lekker gespeeld, gezellig gehad en dit hebben we samen mogen doen. Tot over een jaar!

En ondertussen speelde in dezelfde hal onze meisjes van het C team hun wedstrijden. Dit team bestond uit speelsters uit MA1, MB1, MC1, en MC2, gecoacht door Elko en Janneke. Zij trapten af tegen Apollo 8, maar dat was een supergoede tegenstander en onze meiden verloren met 25-7 en 25-11. Volgende wedstrijd nieuwe kansen! Dat was tegen de Bevers, maar ook daar lukte het niet een setje te winnen, 25-9 en 25-21 voor de tegenpartij. En de laatste wedstrijd in de poule was tegen Sudosa Desto. De eerste set waren onze meiden nog onder de indruk en verloren ze met 25-9, maar de tweede set werd er hard gevochten en werd de set maar net verloren: 25-21 voor Sudosa. Dus helaas was het hiermee afgelopen voor onze C-meiden, maar het was gezellige en leerzame dag!

Tot slot met zijn allen weer naar huis in de busjes met de traditionele tussenstop om een lekkere hamburger te eten en samen terug te kijken op een lange en mooie dag.