Na het prachtige kampioenschap in April 2019 speelde ons Dames 1 afgelopen seizoen voor het eerst in de 3e divisie.
Het was even wennen, maar toen de Corona uitbrak stonden onze meiden op een mooie 6e plek (en er had nog iets meer ingezeten😊).
En toen lag alles stil….. maar gelukkig is de grootste stilte voorbij. Sinds een paar weken zijn al onze senioren teams weer het veld op, en dus beachen onze meiden van Dames 1 elke donderdag op de velden bij de Rodenburghal.

 Eerst nog zonder trainer, maar sinds vorige week trainen de meiden al onder leiding van hun nieuwe trainer voor komend seizoen, Richard Kumbangsila. Voor sommigen is Richard misschien al een bekende. Hij heeft zelf 1e divisie gespeeld (als spelverdeler voor de geïnteresseerden onder ons), en traint al jaren lang jeugd, heren en dames op allerlei niveaus bij diverse clubs in Friesland en Groningen. Ook is hij mede-initiatiefnemer van Volleybalschool Drachten. Het komend jaar is Richard trainer van het eerste heren team van AVC in Akkrum en daarnaast zal hij onze dames één keer per week trainen, de andere training zal verzorgd worden door Jan van der Veen, ook een bekende voor onze vereniging.
Het succes van Dames 1 de afgelopen paar jaar is natuurlijk ook te danken aan de inspanningen van trainers Jelte en Henk.
Henk gaat komend jaar nieuwe dingen bij onze vereniging doen, daarover binnenkort meer.

Het komend jaar zullen er ook wat spelerswisselingen zijn in ons eerste damesteam. Marthe, Laurin en Elin gaan helaas stoppen in verband met hun studie. Hun plekken worden opgevuld door Cecilia (die er een jaartje tussenuit is geweest), Jodie uit dames 3 en op de spelverdelersplek zullen Iris en Fleur uit Dames 3 regelmatig mee gaan trainen en spelen.

Na de eerste spierpijn hebben de dames er zin in, al kijkt iedereen toch ook uit naar de eerste binnentrainingen. We hopen dat dat niet te lang meer gaat duren! Maar tot die tijd dus vooral moe worden ‘on the beach’.