NOJK 2020; de kop is er af

Op de laatste zaterdag van de kerstvakantie is het vaste prik; de eerste ronde van het NOJK, oftewel het Volleybaldirect Open zoals de Nevobo het graag noemt. In de periode ervoor wordt extra getraind, en als het kan oefenwedstrijdjes gespeeld. Dit jaar organiseerde Impala als voorbereiding in de kerstvakantie voor de 2e keer het Pre-NOJK toernooi in de topsporthal. In alle vier de leeftijdscategorieën (A, B, C en CMV) waren er één of meer poules en alle teams deden hun best om te laten zien wat ze konden. De winnaars kregen een oorkonde en een schaal heerlijke bitterballen. Gefeliciteerd  CMV meiden van Flash Veendam, de C’s van Sudosa, De B’s van Wesseling DOK, en de Dames 2 van Impala die bijsprong en ons eigen A-team in een driesetter versloeg in de finale in de A-poule.

En dan was het zaterdag, nu ging het er echt om. Meisjes CMV mocht naar Veendam, Meisjes A en C naar Assen, en meisjes B naar Hoogeveen. Voor de jongere speelsters een onbekend avontuur, voor sommige A meiden al bijna routine. En voor de ouders altijd weer spannend en vooral een heeeel lange dag. Meisjes CMV zat in een aan elkaar gewaagde poule met Sudosa, Dok en Olhaco. Tegen Sudosa werd knap 1-1 gelijk gespeeld en bij de laatste wedstrijd kon het nog alle kanten op gaan! Bij 2-0 winst meteen door, bij 1-1 de kruisfinale en bij verlies naar huis. Helaas hebben de toppers het net niet gered maar Bente, Iris, Anouk, Axelle, Amari en Danielle hebben fantastisch volleybal laten zien en deze meiden beloven nog wat voor de toekomst!
nojk-2020-cmv

Ondertussen in Assen won meisjes C bijna alles, soms heel dik; alleen tegen Lycurgus werd het 1-1. Dat betekende kruisfinale, en die werd onverwacht makkelijk gewonnen van Dosko/Acta. Dus meisjes C was door! Meisjes B speelde in een grote poule van 5; ook hier ging het prima; 2 gewonnen en 2 gelijk, waaronder een mooie 1-1 tegen Olhaco die een paar wel heel lange meiden in het team had. Ook het B team mocht naar de kruisfinales en speelde tegen Flash Veendam. Helaas was de planning wat ongelukkig; de meiden stonden al 2 uur bijna ononderbroken op het veld met maar 1 wisselspeler, en moesten meteen door naar de kruisfinale. Deze werd in 3 sets net verloren, maar complimenten voor dit team; wat een doorzettingsvermogen! Helaas dus meiden B niet door. En dan het A-team. Deze meiden wonnen eerst van De Meeuwen en VCO58, en speelden gelijk tegen Flash Veendam. Ook hier dus kruisfinale. Gelukkig liep deze wel goed af; met 25-18 en 27-25 werd in een spannende wedstrijd gewonnen van Grijpskerk en werd een verdiende plek in de halve finale bemachtigd. In Assen waren trouwens ook nog 2 van onze leden op een andere manier te bewonderen; Fleur en Lisa mochten voor hun opleiding tot regioscheidsrechter verschillende wedstrijden fluiten.

Het was een mooie en vermoeiende dag, ook voor alle meegereisde coaches en ouders. Nu op naar de halve finale voor het A en C team op 15 Februari in Lemelerveld.